İMSAK'A 04:35
HABER GÖNDER
Ressam Ali İrgin, toplumsal sorunları işlediği eserleriyle büyük bir beğeni topluyor. Sanat anlayışını Rus Yazar Lev Tolstoy’dan esinlenerek dile getiren İrgin, “Sanat; düşünebilen, gerçeği görebilen, toplumu anlayabilen insanların işidir” sözüne atıfta bulundu. 2015 yılında Macaristan’da kamyon üzerinden ekmek atılan mültecileri resmederken farklılık arayışına giren İrgin, yırtık bir voleybol filesinden etkilendi ve bu durum çizdiği mülteciler resmine yansıdı. Ağların plastik bir dil, bir üslup haline gelerek her çalışmada ayrı bir metafor oluşturduğunu dile getiren İrgin, “Lev Tolstoy’un ‘Sanat; düşünebilen, gerçeği görebilen, toplumu anlayabilen insanların işidir’ Sözünü referans alarak toplumsal gerçekleri görmeye çalışarak genellikle çalışmalarımda toplumsal sorunları işlemekeyim. Toplumsal sorunları ağlar ile daha iyi anlatacağımı düşünerek kendi üslübumda ağları kullanarak anlatmaya çalışmaktayım. Ağları daha çok esaret, tutsak, tuzak ve özgürce yaşamı engelleme ve yok etme olarak kullanıyorum. Esir etmeye çalışan güç, esarete başkaldırı ve mücadele, bazen korku ve endişe, bazen baskı zorbalık, bazen acı ve gözyaşı, kimi zaman cehalet olarak kullanmaktayım. Kısacası ağların sembolik anlamı üzerinden bir şeyler anlatmaya çalışmaktayım.
Ağlar, kimi zaman kargaşa ve kaosun olduğu yerde karşımıza çıkar. Kimi zaman bir filozofun gözünden toplumda ki cehaleti yansıtmaya, bazen mültecilerin sorunlarını, bazen psikolojik-ruhsal bir durumu irdelemeye çalışırken… Kadınların yaşamış oldukları fiziksel ve psikolojik baskı, şiddet, taciz gibi sorunlarda ağların sembolik anlamı üzerinden konuyu işlemekteyim. Son Serimde (Esaret Ağları-Fosil Serisi) Nesli tükenen ve tükenmekte olan canlılar üzerinde durmaktayım. İnsanların çevreye, doğaya ve kendilerine verdikleri zararlar sonucu canlıların fosilleştiğini görmekteyiz. Bu fosilleşme ve yok olma durumunu ağların sembolik anlamı üzerinden anlatmaktayım” sözlerini kullandı.
ALİ İRGİN KİMDİR?
Ali İrgin, 1987 yılında Elazığ, Arıcak’ta doğdu. 2012 yılında Fırat Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim-İş Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Üç yıl ücretli öğretmenlik yaptı. Birçok resim yarışmasında ödül alan sanatçının 2017 yılında sırasıyla Kültür Sanat Dergisi, Ankara Life Dergisi, Anatolian Dergisi gibi yayınlarda “Ağlar” üzerine söyleşisi yayımlandı. Ali İrgin, Antakya’da bulunan resim atölyesinde sanatsal çalışmalarına devam ediyor. Haber Merkezi
SP Dörtyol İlçe kongresi gerçekleşti
VAKA
İYİLEŞME
ÖLÜM
AKTİF VAKA
VAKA
İYİLEŞME
ÖLÜM
AKTİF VAKA
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.