İMSAK'A 02:00
HABER GÖNDER
Altınözü Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı ile özel bir üniversitesi işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında, Dijital Hastane Belgesi almaya hak kazandı.
Geçtiğimiz günlerde HIMSS EMRAM Seviye 6 (Dijital Hastane) Belgesi almaya hak kazanan Altınözü Devlet Hastanesi çalışan ve hasta açısından oldukça faydalı olan bu sistem ile ilçeye daha kaliteli hizmet veriyor.
BAŞHEKİM KUNT: “İLÇEMİZE VE VATANDAŞLARIMIZA HAYIRLI OLSUN”
Altınözü Devlet Hastanesi Başhekimi Batuhan Kunt bu konuda açıklama yaparak, “İlçemiz Devlet Hastanesinin bilişim teknolojileri anlamında dijital hastane olabilmesi için gerekli düzeye taşıdık. Hastane bünyesinde oluşturduğumuz ekip ile çalışmalar yaparak eksikliklerimizi giderdik. Tüm hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra HIMSS’e başvuruda bulunarak hastanemizin Hımss Emram 6 seviyesinde akredite edilmesini talep ettik. HIMSS yetkililerince başvuru dosyamız incelendi ve hastanemize gelen HIMSS ekibi hastanemizin dijital hastane süreçlerini yerinde değerlendirdi. HIMSS EMRAM 6 seviyesinde akredite edilmesi uygun görüldü. Çalışan ve hasta açısından oldukça faydalı olan bu sistemin hastanemizde uygulanıyor olması bizi mutlu ediyor. Bu sürecin ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Emeği ve desteği olan herkese teşekkür ederim” dedi.
“BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ HASTA VE ÇALIŞAN YARARINA KULLANILIYOR”
Dijital Hastane hakkında bilgiler veren Kunt, “Dijital hastane derecelendirmesi, sağlık alanında bilişim teknolojileri kullanımının yaygınlaşmasıyla, sağlık kuruluşlarını karşılaştırmada kullanılan ölçütler arasına girdi. Dijital hastane kavramı, uluslararası kabul gören bir ölçüt olarak bilişim teknolojilerinin hasta ve çalışan yararına kullanıldığı bir hastane örneğini öngörüyor. Ancak, bir hastanede bilişim teknolojilerinin kullanılıyor olması o hastanenin dijital hastane olarak nitelendirilmesi için yeterli olmamaktadır. Dijital hastane; idari, mali ve tıbbi süreçlerde asgari düzeyde bilişim teknolojilerinin kullanıldığı bir hastaneden her türlü iletişim aracı ve tıbbi cihazın birbiriyle ve diğer bilgi sistemleriyle entegre olduğu sağlık çalışanları ve hastaların tele tıp ve mobil tıp uygulamalarıyla hastane içinden veya dışından veri alışverişinde bulunabildiği hastaneye kadar geniş bir yelpazede tanımlanabilir” ifadelerini kulandı.
Haber: Nazlı GENÇ
Reyhanlı’ya bir günde 4. roket atıldı
VAKA
İYİLEŞME
ÖLÜM
AKTİF VAKA
VAKA
İYİLEŞME
ÖLÜM
AKTİF VAKA