İMSAK'A 02:00
HABER GÖNDER
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı. Asgari ücretin arıtılması konusunda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerekli talimatı verdiğini söyledi ve istihdamın olumsuz etkilenmeyeceği bir düzenlemeyi kısa sürede hayata geçireceklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asgari ücreti artırırken işverenlerin omuzlarındaki kimi vergileri de kaldırarak adil bir yük paylaşımı yapmıştık. Enflasyondaki yükselişin sürmesi bu artışların yetersiz kalmasına yol açmıştır. Bunun için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim.
İŞVERENLERİ GÖZETECEK BİR YÖNTEM GELİŞTİRECEK
Asgari ücret artışı yapılırken Bakanlığımız özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek bir yöntem de geliştirecektir. Böylece, yapılan artışın istihdamda herhangi bir olumsuz etkiye yol açmasına da meydan verilmeyecektir. İnşallah en kısa sürede bu konuda müjdeli bir haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşmayı umut ediyoruz” dedi.
BAYRAM TATİLİ 9 GÜN
Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını da açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kurban Bayramı tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz arasındaki çarşamba ve perşembe günlerinin idari izin kapsamına alınacağının haberini sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi. Haber: Sabahattin Atasoy
Yüzde 140’lık zam reddedildi 200 milyon TL’lik hibe verildi
VAKA
İYİLEŞME
ÖLÜM
AKTİF VAKA
VAKA
İYİLEŞME
ÖLÜM
AKTİF VAKA
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.