İMSAK'A 03:53
HABER GÖNDER
Hafta sonu Hatay genelinde etkili olan kar yağışının, hafta boyunca aralıklarla etkisini sürdürmesi bekleniyor. Kar yağışıyla beraber hava sıcaklığı da en az 1 hafta daha mevsim normallerinin altında seyredecek
Geçtiğimiz hafta Hatay genelinde meydana gelen soğuk ve yağışlı hava bu hafta sonu da etkili oldu. Aralarında Altınözü’nün de olduğu çok sayıda ilçe yoğun kar yağışıyla beyaza büründü. Cumartesi gecesi başlayan kar yağışı, Pazar günü de devam etti. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı beklendiği ifade edildi ve buzlanmaya karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamada, “Akdeniz’İn çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, Doğu Akdeniz’in doğusunda kıyı kesimlerinde de kuvvetli yağmur ve sağanak, iç kesimlerde kuvvetli ve yer yer yoğun şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, doğusunda kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor” ifadelerine yer verildi.
OCAK SONUNA KADAR HAVA BUZ KESECEK
Hatay için yapılan tahminlerde “Çok bulutlu, sağanak yağışlı, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor” denildi.
Soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisi altında olan Hatay’da hafta içi de kar yağışı bekleniyor. Ocak ayı sonuna kadar aralıklarla özellikle yüksek kesimlerde kar yağışının yeniden etkili olması beklendiği ifade edilirken Başta karayolları ve geçitlerde buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, tipi şeklinde yağış, çığ riski ile kıyılarda sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğine vurgu yapıldı. Haber: Sabahattin Atasoy
AK Parti’de kadınlar siyasetin öznesidir
VAKA
İYİLEŞME
ÖLÜM
AKTİF VAKA
VAKA
İYİLEŞME
ÖLÜM
AKTİF VAKA
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.