Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), 24 Haziran’da Reyhanlı ilçesinde toplu ulaşım aracına binmek isteyen özel gereksinimli bir vatandaşa yönelik yaşanan olumsuz davranışla ilgili anında harekete geçti. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine olayla ilgili inceleme başlatan HBB ekipleri, vatandaşın mağduriyetine neden olan toplu ulaşım hattı sahibine hakkında gerekli yasal işlemleri gerçekleştirdi.
CEZAİ İŞLEM UYGULANDI
Zabıta ekiplerince yapılan incelemeler sonucunda, engelli rampasını açmadığı, vatandaşa kaba davrandığı ve güzergahta belirtilen kuralları ihlal ettiği tespit edilen toplu ulaşım hattı sahibine toplamda 3 ayrı maddeden para cezası yazıldı.
BAŞKAN ÖNTÜRK: BİZ BU HALKIN HİZMETÇİSİYİZ
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan HBB Başkanı Mehmet Öntürk, resmî sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Biz bu halkın hizmetçisiyiz. Vatandaşımızdan özel halk otobüsü şoförü adına özür dilerim. Tekrarı olmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Hatay halkına hizmeti sindiremeyenin belediyemizde işi yok.” ifadelerine yer verdi.
SÜRÜCÜ GÖREVDEN ALINDI, UKOME SÜRECİ BAŞLADI
Olayın ardından ilgili kooperatif yönetimi sürücünün görevine son verirken, HBB de UKOME’de alınacak kararla vatandaş güvenini zedeleyen bu tür davranışların tekrar yaşanmaması adına sürücünün hiçbir toplu ulaşım aracında görev alamaması için gerekli süreci başlatacak.
“HİÇBİR MAĞDURİYETE MÜSAMAHA YOK”
İl genelinde denetimlerine devam ettiklerini hatırlatan HBB yetkilileri, vatandaşların ulaşım hizmetlerinden yararlanırken herhangi bir mağduriyet yaşamasına müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı. Haber Merkezi
