Hatay’ın Yayladağı ilçesi, bu yıl uluslararası boyuta taşınan Aba Güreşi organizasyonuyla Türk Dünyası’nı ağırlamaya hazırlanıyor. Minikler ve Yıldızlar Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası ile Büyükler Türk Dünyası Uluslararası Aba Güreşi Turnuvası, 8-9 Ağustos tarihlerinde birbirinden renkli etkinliklerle gerçekleştirilecek.
Organizasyonun en dikkat çeken gelişmelerinden biri ise, Aba Güreşi’nin Güreş Ağası’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım olması oldu.
Hatay Büyükşehir Belediyesi, Yayladağı Belediyesi, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu ve Türk Dünyası Gençlik Vakfı iş birliğiyle düzenlenecek dev organizasyon, Türk Dünyası’nın farklı coğrafyalarından çok sayıda konuğu Yayladağı’nda buluşturacak.
Macaristan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan’dan yöneticiler, gözlemciler, uluslararası hakemler, sporcular ve misafirlerin katılımıyla gerçekleştirilecek etkinlik, ilçenin tanıtımına ve kültürel mirasının gelecek nesillere aktarılmasına önemli katkı sağlayacak.
İki gün sürecek organizasyon kapsamında, 8 Ağustos Cumartesi günü gündüz kuşağında yarışmalar, çeşitli etkinlikler ve festival yürüyüşü düzenlenecek. Akşam saatlerinde ise sanatçılar Açelya Deniz ve Kıraç, verecekleri konserlerle vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşatacak.
9 Ağustos Pazar günü ise Minikler ve Yıldızlar Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası ile Büyükler Türk Dünyası Uluslararası Aba Güreşi Turnuvası gerçekleştirilecek. Türk Dünyası’nın ata sporlarından biri olan Aba Güreşi’nde sporcular, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele edecek.
Yayladağı Belediye Başkanı yaptığı açıklamada, organizasyonun ilçelerinde düzenlenmesinden büyük gurur ve mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu uluslararası organizasyonun ilçemizde yapılmasına destek veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Öntürk’e ve teşrifleriyle bizleri onurlandıracak Güreş Ağamız, Son Başbakanımız ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Sayın Binali Yıldırım’a şükranlarımı sunuyorum. Organizasyonumuzun ilçemize, ilimize, ülkemize ve tüm Türk Dünyası’na hayırlı olmasını diliyor, tüm hemşehrilerimizi bu büyük coşkuya ortak olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

