Emek en yüce değerdir!

Hatay’da1 Mayıs yine işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak büyük bir coşku ve birliktelik içinde kutlanıyor. Defne ve Antakya ilçelerinde başlayan kutlamalar, Hatay’ın farklı bölgelerinde yoğun bir katılımla devam ediyor. Sendikalar, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve halk, ortak bir amaç etrafında toplanarak taleplerini dile getirdi.

Kutlamalar, 6 Şubat 2023’te yaşanan büyük depremde hayatını kaybedenler anısına gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Hatay’ın dört bir yanından gelen katılımcılar, depremde kaybettikleri yakınlarını ve diğer vatandaşları anarak, zorluklar karşısında dayanışma ve birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekti.

Kutlamalara ellerindeki döviz ve pankartlarla katılan vatandaşlar taleplerini iletti. Talepler arasında, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, iş güvencesi, sosyal hakların artırılması ve afet sonrası yardım ve iyileştirme çalışmalarının hızlandırılması, komşu ülkelerde yaşanan katliamların önlenmesi gibi konular öne çıktı.

Kutlamalar nedeniyle Hatay’daki birçok önemli kavşak ve yol trafiğe kapatıldı. Künefeciler Meydanı, İnönü Caddesi Maksim Kavşağı, Kurtuluş Caddesi Garnizon Kavşağı, Yeloğlu Köprüsü, Ziyaret Kavşağı, Harbiye Caddesi Aalen ve Dursunlu Kavşakları gibi yoğun kullanılan noktalar araç trafiğine kapatıldı. Ayrıca, Şükrü Güçlü Bulvarı, Sevgi Parkı Kavşağı ve Doğu Akdeniz Hastane Kavşağı gibi diğer kritik kavşaklar da trafiğe kapalı alanlar arasındaydı. Katılımcıların mağduriyet yaşamamaları için alternatif güzergahlar belirlenerek, şehir içi ulaşımda aksama yaşanması engellendi. Haber: Sabahattin Atasoy