Öntürk: İşte böyle bir belediyeye ayağa kaldırmaya çalışıyoruz!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, geçmiş döneme ilişkin ciddi yolsuzluk iddialarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Öntürk, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden bir belediye personelinin isminin ve imzasının usulsüz işlemler için kullanıldığını belirterek, “İşte böyle bir belediyeyi ayağa kaldırmaya çalışıyoruz” dedi.

Başkan Öntürk, “Depremde vefat eden personelin bile imzasını kullanıp yolsuzluk yaptıkları bir belediyeyi ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Devletimiz süreci titizlikle yürütüyor, biz ise işimize bakıyoruz. Geçmişin yüklerini omuzlarımızdan atıp Hatay’ımızın geleceğini inşa ediyoruz”  ifadelerini kullandı.

DEPREM ŞEHİDİNİN İMZASIYLA BÜYÜK USULSÜZLÜK

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde, önceki başkan Lütfü Savaş dönemine ilişkin ciddi yolsuzluk iddiaları gündeme geldi. 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden belediye personeli Buğra Aslan’ın adı ve imzası, ölümünden sonra kullanılmaya devam edildi. Bu yöntemle yaklaşık 300 milyon TL’lik usulsüz işlem yapıldı. Konuyla ilgili resmi incelemeler sürüyor. Haber: Sabahattin Atasoy