Macerayı bırakın, Antakya’da oynayın

Transfer yasağı bulunan ve sezona eksi puanla başlama ihtimali olan Hatayspor için “Hiç değilse maçlarını Antakya’da oynasın” önerisi geldi

TFF 2. Lig’de mücadele edecek Hatayspor’un yeni sezonda iç saha karşılaşmalarını Reyhanlı Tayfur Sökmen Stadı’nda oynama girişimi sürerken, spor kamuoyundan dikkat çeken bir öneri geldi. Taraftarlar ve sporseverler, Bordo-Beyazlı ekibin maçlarını Antakya’nın Serinyol Mahallesi’nde bulunan Mustafa Kemal Üniversitesi Stadı’nda oynamasının hem kulüp hem de taraftar açısından daha avantajlı olacağını dile getirdi.

Gazetemizin edindiği bilgilere göre Hatayspor yönetiminin Reyhanlı Tayfur Sökmen Stadı için Türkiye Futbol Federasyonu’na yaptığı başvurunun henüz sonuçlanmadığı ve federasyondan gelecek onayın beklendiği öğrenildi. Bu süreçte spor camiası, yönetimin MKÜ Stadı seçeneğini yeniden değerlendirmesi gerektiğini ifade ediyor.

“KÜÇÜK DOKUNUŞLARLA HAZIR HALE GELEBİLİR”

Spor kamuoyuna göre, 4 bin seyirci kapasiteli Mustafa Kemal Üniversitesi Stadı’nda bulunan eksikliklerin kısa sürede giderilmesi halinde tesis yeni sezona yetiştirilebilir. Tüm tribünleri kapalı olarak inşa edilen modern stadyumun, geçici süreyle Hatayspor’un iç saha maçlarına rahatlıkla ev sahipliği yapabileceği belirtiliyor.

Atletizm pisti ve yürüyüş parkuruna da sahip olan MKÜ Stadı’nın modern yapısıyla profesyonel futbol için uygun bir görüntü sunduğu ifade edilirken, üniversite yönetiminin de bu süreçte kulübe destek vereceğine inanıldığı kaydedildi.

“ANTAKYA’DA OYNANIRSA TRİBÜNLER DOLAR”

Taraftarlar ise en büyük gerekçe olarak ulaşım sorununa dikkat çekiyor. Geçtiğimiz sezon Hatayspor’un iç saha maçlarını İskenderun Sarıseki Fatih Tosyalı Stadı’nda oynadığını hatırlatan futbolseverler, birçok karşılaşmada tribünlerde yalnızca 150-200 kişinin yer aldığını belirtti.

Maçların Antakya’da, şehir merkezine daha yakın konumdaki Serinyol’da oynanması halinde taraftar katılımının önemli ölçüde artacağını savunan sporseverler, takımın çok daha coşkulu bir atmosferde mücadele edeceğini ifade etti.

YÖNETİMDEN KARARIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ BEKLENİYOR

Hatayspor’un yeni sezonda Reyhanlı Tayfur Sökmen Stadı’nı tercih etme düşüncesini yeniden değerlendirmesi gerektiğini dile getiren taraftarlar, geçici çözüm olarak MKÜ Stadı’nın kulüp için en uygun seçenek olduğunu belirtti.

Spor kamuoyu, hem ekonomik sıkıntılarla mücadele eden kulübün hem de taraftarların menfaatleri doğrultusunda Hatayspor yönetiminin ve ilgili kurumların ortak bir değerlendirme yaparak Antakya’daki Mustafa Kemal Üniversitesi Stadı seçeneğini gündeme almasını bekliyor. Haber Merkezi